اخبار ویژه
- اخبار میراث
برگزاری «کلاسهای شاهنامهخوانی» در تبریز
گزارش تصویری یکصد و نهمین محفل ماهانۀ میراث مکتوب
چهارشنبه، ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴، یکصد و نهمین محفل ماهانه و دوستانۀ مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، موسوم به چهارشنبههای دیدار، به یاد دکتر محمد حسین عزیزی برگزار شد.
چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴
یادگارهای زبان فارسی در معماری کشور ازبکستان
کتابخانه ملی در تازهترین رویداد خود، به کاوش در معماری فرارود برای یافتن یادگارهایی از خط و زبان فارسی میپردازد.
چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴
شمارۀ جدید «گلستان هنر»
پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر، دومین شماره از سال نهم نشریه علمی گلستان هنر را منتشر کرد.
چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴
«جریده ادب» بازخوانی شد
در چهارمین رویداد از مجموعه «کاوشی در گنجینه کتابخانه ملی»، روزنامه «ادب»، یکی از روزنامههای دوران قاجار، معرفی میشود.
چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴
فراخوان آثار برای چهارمین دوره جایزه ادبی دکتر بهنیا
چهارمین دورۀ جایزۀ ادبی دکتر بهنیا برای شناخت کتابها، رسالهها، پایاننامهها و مقالات برگزیده در حوزۀ زبان و ادبیات فارسی فراخوان داد.
دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴
شاهنامهپژوهی از مغربزمین
تئودور نولدکه به آثار ادبی انسانی یونان باستان عشق میورزید و از آثار جاویدان مشرقزمین به شاهنامه فردوسی علاقهای بسیار داشت.
دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴
مکتب عربی ایرانشهر
حاکمیت ساسانی که بنیان قدرت خود را بر اقوام شرقی در سیستان مانند هفتالیها قرار داده بودند، در چرخشی بهسوی غرب ایرانشهر و بینالنهرین در عصر شاپور اول، نهضت ترجمه را با کمک مردمان عرب حیره از ادیان مختلف زرتشتی، بتپرست و مسیحی را آغاز کردند.
دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴
گفتوگو با علی بهرامیان دربارۀ کتاب «درسهایی دربارۀ ظهور اسلام»
زندهیاد عباس زریاب خویی مرد دانشمند جامعالاطرافی بود و در زمینههای گوناگون تحصیل، مطالعه و تحقیق داشت و میزان زیادی از بحثی که مطرح میکرد مبتنی بر ریشههایی در مطالعات فرهنگ فلسفۀ اسلامی و فلسفۀ غربی و مکاتب جدید است.
دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴
روایتی نو از فتوحات
کتاب «فی سبیلالله: فتوحات عرب و برپایی امپراتوری اسلامی» با ترکیب رویکردهای مختلف و مجموعه شواهد مختلف، روایتی تازه از فتوحات اعراب و تأسیس امپراتوری اسلامی ارائه میدهد.
دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴
شمارۀ ۳۱ «مفاخر ماندگار»
سی و یکمین شماره دوماهنامه «مفاخر ماندگار» از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی منتشر شد.
دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴
فراخوان همایش «تمدن ایرانی ـ اسلامی: هویت، اجزا و شکوه تاریخی»
خانه حکمت ایران در وین با همکاری مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب و بنیاد ایرانشناسی، سمینار بینالمللی آنلاین با عنوان «تمدن ایرانی ـ اسلامی: هویت، اجزا و شکوه تاریخی» را برگزار میکند.
یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴
خوارزمی؛ الگوریتمی از افتخار برای دنیای دیجیتال و عصر هوش مصنوعی
محمد بن موسی خوارزمی، دانشمندی ایرانی است که با ذهنی نظاممند، میراثی بیبدیل برای نسل دیجیتال امروز بهجا گذاشت و قلب علوم رایانه و فناوری اطلاعات بر شالوده ابتکارات او میتپد.
یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴
انتشار جلد دوم «گفتارهایی در تاریخ و فرهنگ»
جلد دوم کتاب «گفتارهایی در تاریخ و فرهنگ» اثر سیدفتحالله مجتبائی و بهکوشش میترا حسنی در چهار فصل و ۵۲ گفتار و نوشتار از سوی انتشارات مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهشهای ایرانی و اسلامی) منتشر شد.
یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴
مردی که به گردن ریاضیات حق زیادی دارد
۲۲ تیرماه سالروز بزرگداشت «ابوجعفر محمد بن موسی خوارزمی» ریاضیدان، مورخ، فیلسوف، ستارهشناس، جغرافیدان و دانشمند جامعالاطراف ایرانی است.
یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴
دربارۀ واقعۀ تیراندازی آرش کمانگیر
یک شاهنامهپژوه با اشاره به درستی واقعه تیراندازی آرش کمانگیر، به مرور سه نظریه در اینباره پرداخت.
یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴
گزارش تصویری یکصد و نهمین محفل ماهانۀ میراث مکتوب
چهارشنبه، ۲۵ تیرماه ۱۴۰۴، یکصد و نهمین محفل ماهانه و دوستانۀ مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب، موسوم به چهارشنبههای دیدار، به یاد دکتر محمد حسین عزیزی برگزار شد.
چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴
نشستها
نشست «اهمیّت پژوهشهای میدانی در تاریخ با رویکرد اسماعیلیهشناسی» برگزار شد
یکصد و نودمین نشست مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب با موضوع «اهمیّت پژوهشهای میدانی در تاریخ با رویکرد اسماعیلیهشناسی» عصر دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴ برگزار شد.سهشنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴گزارش نشست ۱۸۹: «نقد و بررسی کتاب “کاشانیشناخت”»
یکصد و هشتاد و نهمین نشست مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب با موضوع «نقد و بررسی کتاب “کاشانیشناخت”» روز یکشنبه، ۲۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در سرای ادبیات نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴نشست گرامیداشت «روز اسناد ملی و میراث مکتوب» برگزار شد
نشست «روز اسناد ملی و میراث مکتوب» با حضور علیاشرف صادقی، محمود عابدی، محمدحسین ساکت، بهرام پروینگنابادی، محمدجواد اسماعیلی، بهمن بنیهاشمی و اکبر ایرانی در سرای ادبیات نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴گزارش نشست ۱۸۷: «رونمایی و معرفی کتاب “لُبّ الحساب”»
یکصد و هشتاد و هفتمین نشست مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب با موضوع «رونمایی و معرفی کتاب “لُبّ الحساب”» با همکاری پژوهشکده تاریخ علم دانشگاه تهران روز شنبه، ۱۳ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ برگزار شد.یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴گفتارهایی در «بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی»
به مناسبت بیست و یکم اسفند روز بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب با همکاری سفیران صلح و دوستی، مجموعهای از گفتارها را در قالب نشستی مجازی ارائه کرده است.سهشنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳نشست مجازی رونمایی و معرفی کتابِ «مجالس تفسیری»
یکصد و هشتاد و ششمین نشست مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب به رونمایی و معرفی کتابِ «مجالس تفسیری» اختصاص دارد.دوشنبه ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
یادداشت روز
به یاد شهید دکتر عزیزی، شیفتۀ علم و فرهنگ
شهادت دکتر محمدحسین عزیزی این پزشک خدوم فرهنگدوست را که در اثر موج انفجار بمباران رژیم منحوس صهیونیستی، رخ داد تسلیت میگویم.
پنجشنبه ۵ تیر ۱۴۰۴
عضویت در خبرنامه